Підсумки Командного чемпіонату України з легкої атлетики у приміщенні (27-28 січня, м.Запоріжжя)

VTEM Carousel

27-28 січня у Запоріжжі відбувся Командний чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні. Збірна команда Сумської області була представлена на цих змаганнях не основним складом, адже більшість наших провідних атлетів планово готуються до основного Чемпіонату України з легкої атлетики у приміщенні (який, до речі, прийматимуть Суми 25-27 лютого) і, звичайно ж, до літнього легкоатлетичного сезону, під час якого буде сформовано національну команду для участі в ХХХІ Олімпійських іграх. Тож не дивно, що до Запоріжжя цього разу вирушили здебільшого молоді легкоатлети. Та попри те, наша команда все ж таки мала переможців та призерів на цих змаганнях.

Так, представник Сумської обласної ШВСМ, вихованець родини тренерів Гудимів Володимир Супрун здобув бронзову нагороду в бігові на 60м серед чоловіків, показавши у фіналі результат 6.83.

Приємною подією стало потрапляння до основного фіналу з бігу на 400м серед чоловіків нашого молодого спринтера Михайла Тютюнникова (ОДЮСШ, тренер Білодід О.Ф.). В перший день змагань у своєму забігові Михайло показав результат 50.10. А на другий день у фіналі «приніс в жертву» виступ в особистому виді за для командного успіху нашого квартету в чоловічій естафеті. У фіналі в Михайла була задача лише дістатися фінішу, не докладаючи над зусиль, із чим він бездоганно впорався і посів високе 4-те місце з результатом 53.98.

Марія Миколенко, спортсменка, яка навчається в УАБС і виступає за Сумську та Чернігівську області за правилом консолідованого заліку (тренується під керівництвом Марченка М.С. та Завгородньої О.), посіла 4-те місце на жіночій 800-метрівці з результатом 2:13.11.

Вихованець СДЮСШОР В.Голубничого та родини тренерів Кривохижів Антон Радько посів 5-те місце з змаганнях зі спортивної ходьби на 5000м з результатом 21:18.94.

Так само 5-ю фінішувала у основному фіналі з бігу на 60м серед жінок Вікторія Кащеєва (П’ятаченко), спортсменка, яка теж представляє одразу дві області – Сумську та Донецьку. Результат Вікторії – 7.50 (у забігу 7.48).

Ну і на сам кінець про найприємніше… Наша чоловіча команда в напруженій боротьбі виборола перемогу в естафетному бігові 200м+400м+600м+800м з результатом 4:30.83. Всі хлопці відпрацювали злагоджено і відповідально і на самому фініші Костянтину Ожійову вдалося обійти суперника із Житомирської області, випередивши срібних призерів на 0.14 с., і принісши «золото» квартету сумчан. До переможного складу увійшли (за етапами): Володимир Супрун, Олексій Поздняков (Чернігівська ШВСМ/Сумська обл., тренери Марченко М.С. та Завгородня О.), Михайло Тютюнников, Костянтин Ожійов (СДЮСШОР В.Голубничого, тренер Яценко В.В.).

2_IMGP0625

Крім того, відзначаємо перемогу в бігові на 3000м серед чоловіків вихованця легкої атлетики Сумщини і тренера Шерстюка С.М. Артема Казбана,  який нині захищає кольори Дніпропетровської області. Результат Артема 8:15.36.

Вітаємо наших переможців, призерів та їх тренерів! Бажаємо міцного здоров’я та спортивної вдачі! Чекаємо нових успіхів і покращення особистих результатів, адже легкоатлетичний сезон лише набирає обертів і головні змагання ще попереду!

Фото сумчан можна переглянути у відповідному  альбомі спільноти ФЛАСО  в мережі ВК за цим посиланням:

https://vk.com/album-84125552_227251832

Відео зі змагань доступно для перегляду на каналі Ukr Athletic в Yuotube:

З підсумковими протоколами змагань, рештою фото, та іншою корисною інформацією можна ознайомитись на сторінці змагань на офіційному сайті федерації легкої атлетики України за цим посиланням:

http://uaf.org.ua/competitions/2016.01.27-28_zaporizhia/index.php?r=site/index