Наші на чемпіонаті світу у Пекіні

VTEM Carousel

Шановні друзі!

Сьогодні у Пекіні зершився чемпіонат світу з легкої атлетики, і можна вже підбити підсумки виступів  наших земляків на цьому форумі.

Серед спортсменів, що представляли Сумщину на цих змаганнях, чи мають відношення до нашого краю виділяємо таких:

Віталій Бутрим (400м) та Володимир Супрун (4х100м) – вихованці СДЮСШОР В.Голубничого, нині представляють ШВМС м.Суми, тренує спортсменів ЗТУ Гудим М.П.

Віталій Корж (4х100м) – вихованець ОДЮСШ м.Суми, нині представляє ШВСМ м.Суми, тренер – ЗТУ, ЗПФКіСУ Білодід О.Ф.

Сергій Смелик (4х100м) – стулент СумДУ, вихованець Луганської школи, нині виступає за м.Київ.

Анна Плотіцина (100м з/б) – вихованка ОДЮСШ м.Суми, тривалий час тренувалася під керівництвом Білодіда О.Ф. Нині мешкає в Броварах і виступає за Київську-Полтавську області.

Анна Міщенко (1500м) – вихованка СДЮСШОР В.Голубничого (перший тренер ЗТУ Яценко В.В.). З 2000-го року мешкає і тренується у Харкові,  представляє Харківську область.

Ірина Новожилова (метання молота) – спортсменка народилася у м.Шостка. В даний час виступає за Херсонську область.

Віталій Бутрим, який цього року перевершив рекорд України з бігу на 400м (тримався 20 років) і мав у своєму активі результат 45.01, що для Європи є досить високим показниом, в Пекіні показав результат 45.88 і був змушений припинити боротьбу вже після 1-го кола змагань. Хоча слід зазначити, що конкуренція у світовому бігові на 400м цього року просто шалена! Про це свідчать і резутьтати фіналу – троє спортсменів вибігли із 44 секунд!

Анна Плотіцина мала в своєму активі 13.00 і могла б розраховувати на потрапляння до наступного кола в своїй дисципліні. В 1-му колі вона подолала дистанцію за 13.15 і далі теж не пройшла. Тут можна сказати, що Анні трохи не поталанило, адже лише 0.01 секунди ій не вистачило до прохідного місця, та ще й вітер в її забігові був зустрічним (-1.8).

Анна Міщенко цього року в своєму активі мала дуже високий результат – 4.01.95 і мала шанси втрутитись у розподіл нагород, чи хоча б потрапити у фінал. Та в Пекіні, нажаль, Анна не змогла вийти на старт 1500-метрівки. Останнім часом її переслідувала травма і маємо підстави вважати, що саме це слугувало причиною її відмови від участі. Хоча офіційна інформація з цього приводу з табору збірної ще не надходила. Чекаємо…

Ірина Новожилова у кваліфікаційних змаганнях з метання молота серед жінок показала результат 65м65см. Для потрапляння у фінал цього не вистачило.

Останніми з наших атлетів старт приймали наші хлопці-спринтери у складі чоловічої естафети 4х100м. Одразу двоє Сумських спринтерів увійшли до основного складу квартету збірної України – Віталій Корж та Володимир Супрун. Володимир долав 3-й етап а Віталій – 4-ий. Разом з ними бігли Роман Кравцов та Сергій Смелик. І хоча наша команда показала свій кращий результат сезону – 38.79, цього, нажаль, виявилось замало для потрапляння у фінал. В своїму забігу вони були 5-ми, а у підсумку посіли 11-те місце.

Вітаємо наших атлетів з виступом на чемпіонаті світу! Сам факт потрапляння на цей форму вже є неабияким успіхом для атлетів, адже конкуренція в нашому виді спорту – неймовірна. У якості доказу цієї тези можна навести факт, що у Пекіні приймали участь спортсмени біль ніж з 200 країн світу! Чи може ще хоч один з видів спорту похизуватися таким представництвом?!

З підсумковими протоколами чемпіонату світу можна ознайомитись на офіційній сторінці змагань за цим посиланням:

http://www.iaaf.org/competitions/iaaf-world-championships/15th-iaaf-world-championships-4875/timetable/byday

Фото, відео та офіційні звіти про події знаходьте теж там.

Записи трансляцій змагань можна без зайвих проблем знайти на Youtube.com, увівши хоча б “IAAF Beijing 2015”.

Новини про виступ збірної Україн та інтерв’ю з атлетами можна знайти на офіційному сайті ФЛАУ – uaf.org.ua