Підсумки виступу наших атлетів на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед молоді (Таллінн, Естонія 09-12 липня 2015 року)

Вчора завершився чемпіонат Європи з легкої атлетики серед молоді, який проходив у столиці Естонії, місті Таллінн. Протягом чотирьох днів за прохолодної північної погоди, що іноді супроводжувалась дощем та змінним і непередбачуваним вітром, атлети боролися за нагороди.

До складу збірної команди нашої країни на ці змагання Сумська область відрядила трьох представників: Володимира Супруна, Анну Красуцьку та Олексія Позднякова. Звичайно, за більш сприятливих умов ми мали всі підстави розраховувати на більше представництво. Та цього року, нажаль, іноді травми, іноді просто відсутність спортивної вдачі не дозволили іншим нашим молодим атлетам потрапити на ці змагання. Говорячи це, маємо на увазі Ігора Мусієнка (метання диска), Оксану Шкурат (100м з/б) та Сергія Світличного (с/х 20км). Маємо надію, що цей збіг обставин лише загартує волю і наполегливість перерахованих спортсменів і вже невдовзі ми матимемо підстави привітати з участю у великому легкоатлетичному форумі і їх також.

А поки, із задоволенням, робимо це для трьох вказаних атлетів, що змагались цими днями у Таллінні.

Отже…

Володимир Супрун приймав участь одразу в двох особистих видах програми: біг на 100 та 200 метрів. Були очікування, що команда України зможе виставити і чоловічий естафетний квартет 4х100м, та це, нажаль, не вдалось.

В перший день змагань під час попередніх забігів Володимир подолав стометрівку проти сильного зустрічного вітру за 10.69, і зупинився в кроці від напів-фіналу (лише 0.01 відділила Володимира від бажаного проміжного 16-го місця). У підсумку він 17-й.

В другий день на 200-метрівці йому таки вдалось пробитися до наступного кола. Після попередніх забігів він мав 9-й результат – 21.17 (майже повторення особистого досягнення). Та у напів-фіналі розвинути цей успіх атлетові не вдалось. 21.40 – такий результат дозволив Супруну посісти підсумкове 11-те місце.

супрун

Олексій Поздняков, який лише перший рік як вийшов з юніорського віку, змагався на 400-метрівці. Звичайно, атлетові було важко розраховувати на високе підсумкове місце в особистому виді, і головні сподівання ми все ж таки покладали на естафету 4х400м. Так в підсумку і сталося… «Свій вид» Олексій зробив не погано, але результат 47.58, які він продемонстрував у 1 колі змагань, принесли лише 18 сходинку. А от у естафеті наші хлопці були 6-ми з результатом 3:09.14.

поздняков

Анна Красуцька за певної (більшої) вдачі могла б розраховувати на високе місце в особистому виді, і навіть спробувати поборотися за медаль. У потрійному стрибку вона цього року встановила новий особистий рекорд (і новий рекорд Сумської області) – 13.70. Та в Таллінні не склалося… 13.01 в кваліфікації, 13.13 у фіналі. У підсумку Анна 10-та. Хоча слід зазначити, що для Анни це теж були лише перші великі змагання серед більш дорослих спортсменок, бо їй лише на днях виповниться 20 років і ще є час «в запасі».

красуцька

Вітаємо наших молодих зірочок з участю (по-перше) і пристойним виступом на чемпіонаті Європи серед молоді! Бажаємо продовжити своє спортивне «зростання» і вдосконалити спортивну майстерність для майбутніх перемог на високому рівні в ім’я України і Сумщини!

Бажаємо успіху на чемпіонаті України серед дорослих, який вже за 2 з гаком тижні пройде у Кіровограді (30.07 – 01.08).

 

З підсумковими протоколами змагань ЧЄ можна ознайомитись тут: http://www.european-athletics.org/competitions/european-athletics-u23-championships/2015/schedules-results/day=2015-07-09/index.html?intcmp=sr-byday