Підсумки чемпіонату України зі спортивної ходьби (Ів.-Франківськ)

Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді (спортивна ходьба на 50 км). Командний чемпіонат України серед молоді, юніорів, юнаків (спортивна ходьба). XX Міжнародні змагання “Кубок “Вечірній Івано-Франківськ”

VTEM Carousel  VTEM Carousel

15-16 жовтня в рамках Кубку «Вечірній Івано-Франківськ» відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби на 50 км. Вперше було розіграно звання чемпіона України на дистанції 50 км серед жінок та нагороди командного чемпіонату України зі спортивної ходьби. Першою чемпіонкою України  з результатом – 4:39:09 стала наша землячка  Ксенія РАДЬКО (С, МКЗ СДЮСШОР В.Голубничого, тренери – родина Кривохиж). Цей час є близьким до результату, показаного в травні цього року американкою, переможницею командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби. Ще одну золоту медаль Ксенія отримала за перемогу в віковій категорії Молодь жінки. Результат Ксенії є рекордом України на цій дистанції для вікової категорії Молодь жінки!

ходьба

Переможець змагань серед чоловіків Андрій Гречковський з Київщини здобував путівку на Кубок Європи, який 21 травня наступного року прийматиме м.Подебради (Чехія). Його результат – 3 години 53 хвилини 04 секунди. Наш 43-річний ветеран Олексій ШЕЛЕСТ (К, ШВСМ) з результатом – 4:11:15 був сьомим, а Антон РАДЬКО (С, МКЗ СДЮСШОР В.Голубничого) – восьмим. Його час  – 4:17:35 став четвертим в категорії Молодь чоловіки. Крім того, на цих змаганнях Антону вперше підкорився норматив Майстру спорту України, з чим ми його і вітаємо!

Вдало виступили в змаганнях командного чемпіонату України інші наші спортсмени. Так, Сергій СВІТЛИЧНИЙ (К, ШВСМ Сум, тренери – Шелест О.П., Шелест Л.Г.) з результатом – 1:27:38 переміг на дистанції 20 км в категорії Молодь чоловіки.

ходьба2

Андрій ДАРНИЦЬКИЙ (С, СДЮСШОР В.Голубничого тренери – родина Кривохиж) виборов перемогу на дистанції 3 км серед Юнаків-16. Його результат – 13:50. Своєрідного хет-трику (виражаючись по-футбольному) досягли на дистанції 3 км в категорії Дівчата 16. Аліна ТКАЧ (МОН, ОДЮСШ м.Суми, тренери – Мірошниченко С, Мірошниченко О. ) посіла 2-е місце(15:40), Анастасія ЛУКАШЕВИЧ (МОН, ОДЮСШ м.Суми, тренери – Мірошниченко С, Мірошниченко О.) – 3-тє (15:56), а Юлія ЛУЩИК (С, СДЮСШОР В.Голубничого) – четверте (16:33).

Третім у спортивній ходьбі на 10 км серед  юніорів з результатом – 44:24став Олег СВИСТУН (К, ДЮСШ Сумського р-ну, тренери – Мірошниченко С., Мірошниченко О.).

Четверте місце у  спортивній ходьбі на 10 км серед  юнаків з результатом – 48:22 посів Антон КРАВЧЕНКО (К, ДЮСШ Сумського р-ну).

В категорії Жінки ветерани 60-річна Тетяна КРИВОХИЖА на дистанції 3 км поступилася лише 46-річній Вірі Зозулі з Тернопільщини і посіла 2-е місце (16:37).

Решта наших учасників посіла місця з 8-го по 11-те. Все це дозволило збірній Сумщини зайняти в командному чемпіонаті друге місце (376 очок), поступившись лише традиційному лідеру – команді Волинської області. В командному заліку чемпіонату України в спортивній ходьбі на 50 км сумчани стали третіми (360 очок).

ходьба3

Вітаємо переможців, призерів та їх тренерів із вдалими виступами! Бажаємо успіхів у наступних стартах.