Чемпіонат України зі спортивної ходьби (20 км) серед дорослих та молоді на честь 80-річчя олімпійського чемпіона В.Голубничого

11 червня у Сумах  на проспекті Шевченка відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби на 20км серед дорослих спортсменів та молоді, присвячений ювілею нашого уславленого земляка.

Чемпіоном України серед молоді (до 23 років) став Сергій СВІТЛИЧНИЙ (К, ОШВСМ Суми) з особистим рекордом –1:25:08. 20-річний вихованець тренерів Олексія та Людмили Шелест  обміняв у рідних стінах минулорічну бронзу на золото! Пятим тут став Антон РАДЬКО (С, МКЗ СДЮСШОР В.Голубничого) – 1:31:27. До речі, Антон теж на 2 сходинки та майже 10хв. перевершив свій минулорічний результат. Пятою в категорії молодь жінки стала сестра Антона Ксенія РАДЬКО (С, МКЗ СДЮСШОР В.Голубничого) – 1:39:19.

У змаганнях чоловіків 9-е місце посів 43-річний ветеран Олексій ШЕЛЕСТ(К, ОШВСМ Суми) – 1:30:29. Теж 9-м серед молоді став 18-річний Євген СЕМЕНОВ (К, ДЮСШ Сумського р-ну) – 1:41:02. Ксенія БЄЛОВА (С, МКЗ СДЮСШОР В.Голубничого) в категорії молодь замкнула чільну десятку1:54:08.

Нагороди переможцям вручав особисто Володимир Голубничий.

Сайт ФЛАУ за підсумками змагань зазначає: “Загалом, дуже приємно було спостерігати за усім, що відбувалося у Сумах упродовж цих двох днів. Свято, яке відбулося завдяки зусиллям президента ФЛА Сумської області Володимира Підлісного та першого віце-президента ФЛАСО Олексія Сердюченка і підтримане місцевою владою та меценатами показало, що легка атлетика у житті цього регіону займає міцні позиції. Наразі очікує на реконструкцію (хоча, скоріш, модернізацію) легкоатлетичний манеж, який нещодавно відійшов у підпорядкування до Сумського державного Університету (ректор – Анатолій Васильєв). Манеж, сучасна наукова та медична база СумДУ, а також стадіон «Авангард», реконструкція якого днями розпочалася, вже зовсім скоро мають скласти Центр олімпійської підготовки легкоатлетів. Все це дозволяє з оптимізмом дивитися на майбутнє Королеви спорту на Сумщині.”

З детальною інформацією про змагання, повними підсумковими протоколами та офіційними документами можна ознайомитись на офіційній сторінці цих змагань на сайті ФЛАУ.