ІІ обласні змагання за програмою «Дитяча легка атлетика ІААФ» (25.12.2015, м.Суми)

25 грудня в ігровому залі спорткомплексу Інституту фізичної культури Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка відбулись ІІ обласні змагання за програмою «Дитяча легка атлетика ІААФ».

Організаторами спортивного свята виступили: федерації легкої атлетики Сумської області та Сумський державний педагогічний університет ім. А.С.Макаренка.

AlB9CWNMtes C6myyqo0Z1Y

В заході взяли участь ДЮСШ м.Охтирка, ДЮСШ м.Ромни, СДЮСШОР В.Голубничого м.Суми, які виставили по 3 команди: по 1 в кожній віковій групі 2006-2007, 2004-2005 та 2002-2003 років народження. Крім того, в середній вікові групі участь взяла команда ЗОШ № 17 м.Суми (на правах переможця минулорічних змагань). Отже, загалом на паркеті ігрового залу ІФК зібралось одразу 10 команд-учасниць, які складались з 4 хлопчиків 4-х дівчаток (+2 запасні). Приємно, що наші гості з м.Ромни та м.Охтирка крім учасників привезли до нас ще й власні групи підтримки – батьків юних спортсменів та інших дітей, що не змогли були бути включеними до складу команд.

Більшість дітей вперше мали змогу випробувати спеціальний інвентар, передбачений саме для цих змагань, у повному обсязі. Діти були в захваті, перебували у вирі подій та гарних емоцій. У допомогу учасникам (для інструктажу та контролю) були залучені студенти ІФК, для яких такий досвід є теж дуже корисним і цікавим. Окреме захоплення у діточок визивав факт уваги до них фото та відео репортерів, і вони із задоволенням позували на камери.

dIM6OfOZV08 2pqvYDihocU

Впродовж 2 годин поруч із дітлахами знаходились двоє провідних титулованих атлетів ФЛАСО та збірної України з легкої атлетики – Віталій Корж та Євген Гуцол, які фотографувалися з малечею та гостями заходу, роздавали автографи на календариках із власним зображенням, приймали участь у нагородженні команд.

P_mSqQ-tRvQ

Змагальна частина свята складалася із командних конкурсів-вправ з елементами легкої атлетики, які включали гладкий та бар’єрний біг, слалом, стрибки та метання різного типу.

PqtqGn-95rk  7h_v-g0E4O8

zSo4_NX7L0A ap8wAAtNedc

Як і під час висвітлення попередніх подібних заходів ми навмисно не робимо акцент на розподілі місць у підсумковому протоколі. При цьому, для організаторів найголовнішим є те, що жоден з дітлахів не залишився по за увагою, долучився до міжнародної програми, отримав задоволення від дійства та подарунки з рук провідних легкоатлетів України та керівництва ФЛАСО.

SHytpDkHBIU oM9iaC3tOF4

ZDbO4Owh6Wk T2CReOCD6OA

Доброю традицією під час проведення цього заходу стає видача індивідуальних сертиіфкатів учасників та групових командних фото, оперативно виготовлених під час фотосессії, яка передувала параду відкриття.

Федерація легкої атлетики Сумської області дякує всім причетним до організації й проведення ІІ обласних змагань за програмою «Дитяча легка атлетика ІААФ».

PlQ55W66OOw Z-GCPKgcD6c

Окрему подяку висловлюємо:

новообраному ректорові СДПУ ім. А.С. Макаренка, професору Лянному Юрію Олеговичу за гостинний прийом;

ФОП «Маслюк», в особі засновника Маслюка Олександра Івановича за надані солодкі призи;

Гудиму Миколі Павловичу за організацію змагальної частини заходу.

Короткий фотозвіт про свято:

(розширений фотозвіт можна переглянути в спільноті ФЛАСО в соціальній мережі ВК за посиланням:

https://vk.com/album-84125552_225613715)
 3hnIyMOp7l03sz_iOyKBf8    b3XI2U-N4xo   ehqk8RcfCJ4 ICnz0Iu_Jmc KWoE0c677WU lPf5zljksCY    Pm4IUtHcx1o   qcsAZV2n6zg Rs3yMmRqyQ8 SbCofjIwrvA    t6wMCO33IdQ wiQ9LwVJ1p0 ynS6zeiErzQ yrzEQ5JVTsc   -ZjamGW9sUg