Підсумки чемпіонату України з легкої атлетики у приміщенні серед юнаків та дівчат 2003 р.н. та молодших

27-29 січня в легкоатлетичному манежі Сумського державного університету за звання чемпіона України змагалися  юні легкоатлети 2003 р.н. та молодші, всього 701 учасник з 26 регіонів України.

Сумську область на домашньому чемпіонаті представляли 95 чоловік (56 юнаків і 39 дівчат). Набравши 411 залікових очок, наша команда  виборола 8-е місце (в минулому ми були 6-ми).

Найбільш успішним був виступ Миколи РУЩАКА (КЗ СРДЮСШ, тренери – Шелест О.П. та Л.Г. ), який виборов перше місце у спортивній ходьбі на 5000 м22:15.90 хв.

Друге місце виборов квартет (ПОЛЕЖАЙ Іванна, МЕЛЬНИК Анна, РАЧКОВСЬКА Анжеліка, ГОНЧАРЕНКО Діана) в естафеті 100+200+300+400м – 2:21.51 хв.

Діана ГОНЧАРЕНКО (МОН, ОДЮСШ м. Суми, тренери – Корж С.О., Білодід О.Ф.) посіла ІІІ місце – 58.54с. на дистанції 400м.

У рейтингу серед 104 ДЮСШ команда ОДЮСШ м. Суми посіла 7-ме місце (117 очок), КЗ ДЮСШ СРР Сум11 місце (106 очок), ДЮСШ м. Ромни – 32-е (49 очок), ДЮСШ В-Писарівська – 41-е (40 очок), ДЮСШ Білопілля58-е (28 очок), ДЮСШ Лебедин – 62-е (27 оочк), ДЮСШ ім. М.Маміашвілі, Конотоп 74 – місце (17 очок), ДЮСШ м. Охтирка – 86-е (13 оочк), ДЮСШ ім.Калнишевського, Ромни 90-е (9 очок)

Вітаємо чемпіонів, призерів та їх тренерів з успішним стартом, бажаємо вдалих виступів у наступних змаганнях!

З детальною інформацією про змагання, повними підсумковими протоколами та офіційними документами можна ознайомитись на офіційній сторінці цих змагань на сайті ФЛАУ.

8

До уваги керівників спортивних організацій, тренерів з легкої атлетики, які планують участь своїх вихованців у зимових чемпіонатах України!

Доводимо до Вашого відома, що відповідно до рішення Ради від 16.09.2017 року спортсмени повинні виступати в єдиній, затвердженій територіальною ФЛА, спортивній формі.

За домовленістю з керівництвом ФЛАУ атлети  Сумської області на зимових чемпіонатах України можуть виступати як  у основній формі Сумської області, так і в формі даного зразка

 

Підсумки Відкритого чемпіонату Сумської області з легкої атлетики серед юнаків, дорослих та ветеранів у приміщенні серед збірних команд міст та районів

18 – 19 січня в легкоатлетичному манежі Сумського державного університету відбулися змагання Відкритого чемпіонату Сумської області з легкої атлетики серед юнаків, дорослих та ветеранів у приміщенні серед збірних команд міст та районів.

Загалом у змаганнях взяли участь більше 350 спортсменів з 13 міст і районів Сумської області, гості з Чернігівської, Запорізької, Донецької, Волинської, Рівненської, Дніпропетровської, Чернівецької, Хмельницької, Львівської, Миколаївської, Черкаської, Харківської областей та м. Києва.

Як завжди, на цих змаганнях в окремих видах були показані високі результати:

Ігор Мусієнко в черговий раз оновив рекорд області у штовханні ядра – 19.62м.

Вже під час попередніх забігів на 60м серед чоловіків стало зрозуміло, що на нас чекає цікаве фінальне протистояння у цій дисципліні. У фіналі переможця та п’яте місце розділили 0,08 с.

Кузін Максим     –   6,85
Коваленко Станіслав      –   6,87
Костриця Ерік     –   6,88
Супрун Володимир    –   6,91
Вітковський Дмитро     –   6,93

З повними підсумковими протоколами можна ознайомитися за посиланням:

ПРОТОКОЛИ ЧО-2020

У командній першості серед збірних команд міст і районів призові місця розподілилися наступним чином:
серед юнаків:
1 місце    м. Суми                 –  313 очок
2 місце    Сумський р-н        – 297 очок
3 місце    м. Ромни               – 296 очок

серед дорослих:

1 місце    м. Суми                 – 1280 очок
2  місце    Сумський р-н       – 890 очок
3  місце    м. Охтирка           – 420 очок

Командні результати

Нагородження кращих легкоатлетів Сумщини за підсумками 2019 року

IMG_1154
IMG_1131
IMG_1134
IMG_1135
IMG_1145
IMG_1147
IMG_1149
IMG_1150
IMG_1152
IMG_1126
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

18 січня під час урочистого параду відкриття Відкритого чемпіонату Сумської області з легкої атлетики у приміщенні відбулося нагородження  почесними дипломами спортсменів, які принесли найбільшу кількість очок за системою «спорт вищих досягнень» до скарбнички нашої області, та кращого тренера,  учні якого набрали найбільшу суму таких очок.

Почесні дипломи кращим легкоатлетам вручав президент федерації легкої атлетики Сумської області Юрій Бова.

Кращою легкоатлеткою року серед дівчат стала вихованка обласної ДЮСШ Діана Гончаренко. Тренують спортсменку Білодід Олег Федорович та Корж Світлана Олександрівна.

Серед юнаків кращим легкоатлетом 2019 року став вихованець обласної ДЮСШ та тренера Філенко Галини Тимофіївни Максим Штакін.

Серед юніорок кращою легкоатлеткою 2019 року стала Анна Цибульник – вихованка обласної ДЮСШ та тренера Цибульник Олени Миколаївни.

Серед юніорів кращим легкоатлетом 2019 року став Олександр Погорілко, який тренується під керівництвом Білодіда Олега Федоровича та Корж Світлани Олександрівни.

Серед жінок віком до 23 років (категорія «жінки молодь») кращою легкоатлеткою 2019 року стала вихованка Східного ЦОПу та тренера Білодіда Олега Федоровича Євгенія Мучарова.

Серед жінок вчетверте поспіль кращою легкоатлеткою 2019 року стала стала вихованка родини тренерів Кривохижа Інна Кашина, яка представляє Сумську обласну ШВСМ.

Кращим легкоатлетом 2019 року серед чоловіків віком до 23 років став вихованець Сумської обласної ШВСМ Федір Савостьян, який тренується під керівництвом тренера Гудима Миколи Павловича.

Серед чоловіків і водночас кращим легкоатлетом 2019 року в абсолютному заліку (серед усіх атлетів) став представник Сумської обласної ШВСМ Ігор Мусієнко. Тренує спортсмена Дмитро Корнієнко.

У номінації «Тренер року» вдруге поспіль переміг тренер-викладач обласної ДЮСШ та Східного ЦОПу, Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури та спорту України Олег Федорович Білодід.

З сумою набраних очок та здобутками спортсменів можна ознайомитись, переглянувши статистичний довідник Легкоатлетична Сумщина в 2019 році”.

Вітаємо наших лауреатів, бажаємо не зупинятися на досягнутому й надалі удосконалювати свою спортивну майстерність, міцного здоров’я і задоволення від улюбленої справи! Дякуємо за ваші успіхи і здобутки!

110 років з дня народження Василя Іполитовича Полякова

10 січня виповнюється 110 років із дня народження Василя Іполитовича Полякова, Заслуженого тренера України та СРСР, що стояв біля витоків розвитку легкої атлетики Сумщини (тренерський стаж з 1950 р.).

Василь Іполитович виховав не одне покоління легкоатлетів. Кращі учні Полякова принесли визнання в усьому світі місту Суми та Україні. Спортивних досягнень кращого його вихованця, дворазового олімпійського чемпіона, срібного та бронзового призера Олімпійських ігор, чемпіона Європи, шестиразового чемпіона СРСР, восьмиразового чемпіона України, шестиразового переможця матчів «гігантів» СРСР – США, дворазового рекордсмена світу у спортивній ходьбі на 20 км Володимира Голубничого вистачило б на десяток тренерів. Але ж були ще й найсильніші спринтери України Віктор Навродський і Тамара Козирєва, бар’єристи Юрій Криксін і Олександр Чупис, метальники молота Василь Жарий, Валерій Зимогляд, Валерій Абросімов, Олексій Комісар, стаєри Віктор Рахманов, Валентин Нікітін, Володимир Макаров, В’ячеслав Щербак, Анатолій Бондар, Євген Слободенюк, десятиборець Валерій Скоробагатько, спортсмени-ходоки Юрій Андрущенко, Микола Малахов, Микола і Тетяна Кривохижа, Володимир Хоменко, брати Куніченки, Федір Бойченко, Віталій Моісеєнко.

Серед учнів, які пройшли «школу» Полякова, доктори і кандидати наук, заслужені тренери України і просто люди, які вдячні вчителю не тільки за спортивні успіхи, а й за батьківську турботу, яка й сьогодні веде їх по життю.

Тільки в 1995 році зі стадіонів зникла струнка фігура 85-річного патріарха легкої атлетики. 2 червня 1996 року, в день 60-річчя свого кращого учня, обірвалася нитка життя Василя Іполитовича. Але залишився його досвід, його учні та продовжувачі, для яких він високо підняв планку досягнень у тренерській майстерності і відданості справі.

Запрошуємо до участі у Відкритому чемпіонаті Сумської області з легкої атлетики

18-19 січня 2020 року в легкоатлетичному манежі Сумського державного університету відбудеться Відкритий чемпіонат Сумської області з легкої атлетики серед юнаків, дорослих та ветеранів у приміщенні серед збірних команд міст і районів.. У змаганнях братимуть участь найкращі атлети Сумщини, та наші гості з інших областей.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати свято королеви спорту у місті Суми, атлетів взяти участь в цих традиційних змаганнях, а вболівальників  закликаємо підтримати спортсменів на трибунах манежу!

Усю необхідну інформацію можна дізнатися у регламенті та розкладі проведення змагань.