Підсумки чемпіонату України з легкої атлетики у приміщенні серед юнаків та дівчат 2002 р.н. та молодших

28-30 січня, після одноденної перерви, в легкоатлетичному манежі Сумського державного університету знову вирували пристрасті, за звання чемпіона України змагалися  юні легкоатлети 2002 р.н. та молодші, всього 682 учасники з 25 регіонів України.

Сумську область на домашньому чемпіонаті представляли 100 чоловік (55 юнаків і 45 дівчат). Набравши 512 залікових очки, наша команда  виборола високе 6-е місце (в минулому ми були 5-ми).

Найбільш успішним був виступ Максима ШТАКІНА  (ОДЮСШ м. Суми, тренер – Філенко Г.Т.),  який з результатом 22.86с виборов І місце у бігу на 200м, виконавши при цьому норматив КМСУ, та Олександра ГРИНЯ (ДЮСШ м. Ромни, тренер – Лісненко О.М.) – І місце в бігу на 60м – 7.13с. (Олесандр відібрався до складу збірної України на міжнародну матчеву зустріч)

Друге місце вибороли: Микола РУЩАК (КЗ СРДЮСШ, тренери – Шелест О.П. та Л.Г. ) у спортивній ходьбі на 5000 м22:58.02хв та квартет (Олександр ГРИНЬ, Максим ШТАКІН, Андрій НЕЧИПОРЕНКО, Кіріл КОШАРЕНКО) в естафеті 100+200+300+400м – 2:04.64хв.

Третім став  Віталій ОПАНАСЕНКО (Білопільська ДЮСШ ім.Ю.Білонога, тренер Лазоркін Р.О.) у штовханні ядра – 15.28м.

За крок від п’єдесталу зупинилася:  Валерія КРАВЧЕНКО – біг 2000м з\п.

У командному заліку серед 41 ДЮСШ команда ОДЮСШ м. Суми зайняла 8-ме місце (109 очок), ДЮСШ м.Ромни – замкнула 10-ку кращих (87 очок), ДЮСШ Білопілля зайняла 12-е місце (85 очок), ДЮСШ ім.М.Маміашвілі, Конотоп 24 – місце (30 очок), ДЮСШ Лебедин – 26-е (20 оочк), Середино-Будська28-є (19 очок), ДЮСШ Кролевець – 32-е (15 оочк), ДЮСШ В-Писарівська – 34-е (13 очок), ДЮСШ ім.Калнишевського, Ромни 34 (13 очок)

Вітаємо чемпіонів, призерів та їх тренерів з успішним стартом, бажаємо вдалих виступів у наступних змаганнях!

З детальною інформацією про змагання, повними підсумковими протоколами та офіційними документами можна ознайомитись на офіційній сторінці цих змагань на сайті ФЛАУ.

Фотозвіт 1   Фотозвіт 2

ПІДСУМКИ КОМАНДНОГО ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ З ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ у приміщенні

25-26 січня в легкоатлетичному манежі Сумського державного університету відбувся Командний чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні.

У змаганнях взяли участь 458 атлетів з 26 регіонів України. Команда Сумської області була представлена складом з 70 чоловік (23 жінки та 47 чоловіків).

У командному підсумку атлети Сумщини посіли високе 5-е місце, набравши 418 залікових очок (це найкращий результат нашої області на командному чемпіонаті у приміщенні).

В особистому заліку найбільш вдало виступили:

Віталій БУТРИМ переміг в бігові на 400м з результатом – 47.62, та в бігові на 200м –  21.64, Ігор МУСІЄНКО став переможцем у штовханні ядра, його результат 18.64м, Маріанна ГОНЧАРОВА перемогла  у спортивній ходьбі 5000м серед жінок – 24:14.03.

Друге місце посіли: Юлія БАЛИМ у спортивній ходьбі 5000м серед жінок – 24:20.69, Олег СВИСТУН у спортивній ходьбі 5000 м серед чоловіків – 19:37.62.

Володимир СУПРУН виборов 3-е місце в бігові на 60м6.87.

Підсумкові протоколи змагань, усю необхідну статистичну інформацію, можна переглянути на офіційній сторінці чемпіонату на сайті ФЛАУ, перейшовши за цим посиланням.

Вітаємо з днем народження Володимира Супруна!

Сьогодні, 24 січня, святкує День народження кращий легкоатлет Сумської області 2018 року серед чоловіків, майстер спорту України Володимир Супрун.

Бажаємо йому ввпевненості та наснаги, здоров’я та подальших перемог!

Запрошуємо на Всеукраїнські юнацькі змагання на призи ЗМСУ Ю.Білонога

13 – 14 лютого в м.Суми, в легкоатлетичному манежі СумДУ відбудуться традиційні Всеукраїнські змагання з легкої атлетики у приміщенні на призи ЗАСЛУЖЕНОГО МАЙСТРА СПОРТУ УКРАЇНИ ЮРІЯ БІЛОНОГА серед юнаків та дівчат 2002 р.н. та молодше.

Запрошуємо наших юних атлетів і гостей з інших міст та областей взяти участь в цих чудових змаганнях, які стали вже невід’ємною частиною україниського зимового легкоатлетичного сезону. В різні часи в них перемагали і приймали участь спортсмени, які в подальшому виросли у членів основного складу збірної команди України з легкої атлетики та захищали честь Держави на найвищих світових і континентальних змаганнях.

Всі деталі стосовно участі у змаганнях можна в знайти в регламенті їх проведення:

РЕГЛАМЕНТ

РОЗКЛАД

Відкритий чемпіонат Сумської області з легкої атлетики серед юнаків, дорослих та ветеранів у приміщенні серед збірних команд міст і районів

18 – 19 січня в легкоатлетичному манежі Сумського державного університету відбулися перші змагання  після реконструкції – Відкритий чемпіонат Сумської області з легкої атлетики серед юнаків, дорослих та ветеранів у приміщенні серед збірних команд міст та районів.

На оновлених доріжках змагалися 450 учасників. Крім сумських атлетів, участь у змаганнях взяли 108 спортсменів з інших регіонів України: Рівненської, Житомирської, Київської, Вінницької, Херсонської, Дніпропетровської, Волинської, Запорізької, Одеської, Харківської, Луганської, Тернопільської, Миколаївської, Донецької, Львівської областей, м. Києва та АР Крим. Серед них  62 члена збірної команди України, 25 спортсменів інваспорту,  32 ветерани.

З повними підсумковими протоколами можна ознайомитися за посиланням: Протоколи ЧО-2019

У командній першості серед збірних команд міст і районів призові місця розподілилися наступним чином:

серед юнаків:
1 місце    м. Ромни                    – 362 очок
2 місце    м. Суми                      – 312 очок
3 місце   Сумський р-н             – 261 очко
серед дорослих:
1 місце    м. Суми                       – 1240 очок
2  місце    Сумський р-н            – 1160 очок
3  місце    м. Охтирка                 – 540 очок

Вітаємо наших спортсменів і тренерів з початком нового змагального року! Бажаємо наступних вдалих стартів і нових особистих рекордів, здоров’я та успіхів на спортивній та життєвій ниві!

Нагородження кращих легкоатлетів Сумщини за підсумками 2018 року

18 січня під час урочистого параду відкриття Відкритого чемпіонату Сумської області з легкої атлетики у приміщенні відбулося нагородження  пам’ятними призами спортсменів, які принесли найбільшу кількість очок за системою «спорт вищих досягнень» до скарбнички нашої області, та кращого тренера,  учні якого набрали найбільшу суму таких очок.

ФОТО Читати далі …

Вітаємо з Днем народження Віталія Бутрима!

Сьогодні, 10 січня, святкує свій день народження срібний призер молодіжного чемпіонату Європи-2013 з бігу на 400 метрів, учасник Олімпійських ігор 2012 та 2016 року, рекордсмен України з бігу на 400 метрів на повітрі та у приміщенні, багаторазовий чемпіон України, майстер спорту України міжнародного класу Віталій Бутрим!

Бажаємо Віталію нових перемог і рекордів, богатирського здоров’я та здійснення усіх мрій!

Запрошуємо до участі у Відкритому чемпіонаті Сумської області з легкої атлетики

Шановні друзі!

Запрошуємо взяти участь у Відкритому чемпіонаті Сумської області з легкої атлетики серед юнаків, дорослих та ветеранів у приміщенні серед збірних команд міст і районів.

Змагання відбудуться 17-19 січня 2019 року у легкоатлетичному манежі Сумського державного університету. В змаганнях прийматимуть участь найкращі атлети Сумщини, та наші гості з інших областей.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати свято королеви спорту у місті Суми.

РЕГЛАМЕНТ

РОЗКЛАД