Підсумки VІ обласних спортивних ігор з легкої атлетики серед ВНЗ ІІІ-ІV р.а.

27-28 лютого в легкоатлетичному манежі СумДУ відбулись змагання з легкої атлетики за програмою VІ обласних спортивних ігор серед ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації.

Підсумкові протоколи    

Міжнародна матчева зустріч серед юніорів

DSC_493524-25 лютого в манежі Білоруського державного університету фізкультури в Мінську пройшла міжнародна матчева зустріч легкоатлетів-юніорів у приміщенні. Цього року участь у змаганнях взяли збірні 10 країн:  України, Білорусі, Іспанії, Туреччини, Литви, Латвії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Азербайджану, Естонії та Ізраїлю Змагання відбувалися у 12 дисциплінах серед юніорів та юніорок. Збірна України на цій зустрічі посіла третє місце. Переможцями стали іспанці (196 очок). Лише трьома очками їм поступилися господарі матчу білоруси. У українців 186 очок.

Українці здобули 2 перших, 6 других та 6 третіх місць.

Сумщину на цих змаганнях представляв Ярослав Демченко (ОДЮСШ м. Суми), який став четвертим у фінальному забігу на 400 метрів49,00 с (у першому колі він виграв  свій забіг з результатом 49,70 с), та у складі змішаної естафетної команди 4х200 метрів разом з Вікторією Ратніковою, Мар’яною Шостак, Андрієм Василевським виборов друге місце (1.33,40 хв).

Вітаємо переможців і призерів та побажаємо нашим атлетам покращити результати на наступних змаганнях!

Більше матеріалів (у тому числі фото) можна знайти на сайті Білоруської федерації легкої атлетики.

Підсумки Всеукраїнських змагань з легкої атлетики у приміщенні на призи ЗМСУ ЮРІЯ БІЛОНОГА

IMG_0919 22-23  лютого в м. Суми, в легкоатлетичному манежі СумДУ відбулися традиційні Всеукраїнські змагання з легкої атлетики у приміщенні на призи ЗАСЛУЖЕНОГО МАЙСТРА СПОРТУ УКРАЇНИ ЮРІЯ БІЛОНОГА серед IMG_0930юнаків та дівчат 2001 р.н. та молодше.

В урочистому параді відкриття змагань взяли участь  проректор Сумського державного університету Олександр Бріжатий, директор обласної ДЮСШ Юрій Білан, батьки Юрія Білонога, інші поважні гості. Цікавим був виступ акробатів.

В змаганнях взяли участь представники м.Києва, Дніпропетровської, Полтавської, Сумської, Київської, Харківської, Херсонської, Житомирської та Чернігівської областей.

Фотозвіт

Протоколи змагань

Віталій Бутрим оновив рекорд України у приміщенні з бігу на 400 метрів

Butrym_SopotВіталій Бутрим встановив новий національний рекорд України з бігу на 400 метрів у приміщенні. 18 лютого на Кубку Стамбула він подолав дистанцію за 46,45 с.

Цей результат дозволив Віталію виграти Кубок Стамбула у приміщенні і виконати норматив для участі у чемпіонаті світу у приміщенні, який у березні прийматиме Бірмінгем (Англія).

Підсумки чемпіонату України з легкої атлетики з метань серед дорослих, молоді, юніорів, юнаків (16-18 лютого,м.Мукачеве)

16 – 18 лютого у закарпатському містечку Мукачеве відбувся чемпіонат України з легкої атлетики з метань серед  дорослих, молоді, юніорів, юнаків. Серед 270 учасників із 20 областей, м. Києва та Грузії було і 18 представників Сумщини.

Не було рівних нашим землякам у метанні диска (1,5 кг) серед юнаків U-18. Минулорічний чемпіон Олексій КИРИЛІН (МОН, ОДЮСШ), підтвердивши свій чемпіонський статус, переміг із результатом 55,14м. Другим  тут став Максим СІДИЙ (МОН, ОДЮСШ) – 48,67 м. В метанні диска (1 кг) серед  дівчат (U-18) Анастасія ІВАНОВА виборола 2-е місце з результатом 36,65м, Валентина АВРАМЕНКО (МОН, ДЮСШ Білопілля) з результатом  32,20м посіла 3-е місце серед дівчат (U-16).

У метанні диска (1,75 кг) серед юніорів бронзовим призером став Євген МАКСИМЕНКО (МОН, ОДЮСШ) – 42,50м

У метанні диска (2 кг) серед молоді Іван ПОВАЛЯШКО (МОН, ОДЮСШ) – одержав перемогу з результатом 53,68 м.

У метанні диска (2кг) серед чоловіків Ігор МУСІЄНКО (МОН, ШВСМ) став срібним призером з результатом 54,44м, Григорій БЕЗЛЮДНИЙ (К, КЗСРДЮСШ) зайняв  3-е місце40,44м.

У загальнокомандному заліку команда Сумщини набрала 639 очок і посіла 6-е місце.

Вітаємо переможців, призерів змагань та їх тренерів! Дякуємо за вдалий виступ!

З детальною інформацією про ці змагання, повними підсумковими протоколами та офіційними документами можна ознайомитись на офіційній сторінці цих змагань на сайті ФЛАУ:

Вітаємо з днем народження Тетяну Головченко!

golovchenkoСьогодні, 13 лютого, святкує свій день народження сумська спортсменка, багаторазова чемпіонка України на довгих дистанціях, чемпіонка Європи з кросу, дворазова срібна призерка Всесвітньої Універсіади, учасниця чемпіонатів Світу, переможниця міжнародного марафону у Польщі  Тетяна Головченко!

Бажаємо натхнення у праці, успіхів, богатирського здоров’я, високих досягнень у спорті та у житті!

ПІДСУМКИ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ З ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ – 2018 у приміщенні (9-11 лютого, м. Суми)

11 лютого в Сумах завершився чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні серед дорослих та молоді. В 16-й раз чемпіонат проводився в легкоатлетичному манежі Сумського державного університету. Вже вкотре була організована інтернет-трансляція Чемпіонату в режимі реального часу. Інтернет-трансляція “наживо” за участю провідних фахівців легкої атлетики України (у якості коментаторів та експертів) відбувалася на каналі легкої атлетики України у Youtube.com! Крім того, телеканал XSPORT транслював найцікавіші події чемпіонату у власному ефірі.

В урочистій церемонії відкриття Чемпіонату брали участь державний секретар Міністерства молоді та спорту України Олег Немчінов, заступник голови Сумської облдержадміністрації Іван Боршош, Сумський міський голова – Олександр Лисенко, перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, Віце-президент Федерації легкої атлетики України Іван Гешко, ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв, генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медведь, начальник управління молоді та спорту Сумської облдержадміністрації Дмитро Лантушенко, голова відділення Національного Олімпійського Комітету України в Сумській області, призерка зимових Олімпійських Ігор у Нагано – Олена Петрова, президент федерації легкої атлетики Сумської області Юрій Бова та інші почесні гості. Більшість з зазначених високих гостей із задоволенням брали участь у нагородженні переможців та призерів Чемпіонату.

У змаганнях взяли участь 460 атлетів .Чемпіонат мав статус основного етапу відбору до складу збірної України на чемпіонат світу з легкої атлетики у приміщенні, який відбудеться 1-4 березня у Бірмінгемі (Велика Британія)В ході триденних змагань було розіграно 26 комплектів нагород, як серед дорослих так і серед молоді, та показано ряд високих результатів.

У командному підсумку атлети Сумщини посіли високе 7-е місце, набравши 570 залікових очок, та випередивши такі традиційно сильні області, як: Житомирська, Вінницька, Миколаївська, Волинська, Запорізька, Одеська та ін. В аналогічному підсумку серед молоді наша команда, набравши 845 очок, зайняла  6-е місце.

Втретє чемпіоном у приміщенні в бігові на 400 м став Віталій БУТРИМ (ЗСУ, ШВСМ Сум) – 47.25, а Ярослав ДЕМЧЕНКО (МОН, ОДЮСШ м.Суми) на цій дистанції став четвертим – 48.40, це новий рекорд області серед юніорів!

Також рекордом області відзначився у штовханні ядра Ігор МУСІЄНКО (ЗСУ, ШВСМ Сум). У другій спробі він штовхнув ядро на 19,04м – це 36 см далі, ніж його минулорічний рекорд, що дозволило йому зайняти друге місце

В бігові на 60м Володимир СУПРУН (С, ШВСМ Сум) з результатом  6.84 зайняв ІІІ місце

Юлія ПРОФІС (С, ШВСМ Сум) стала шостою в бігу на 3000 м – 10:06.44

Квартет (Федір САВОСТЯН, Михайло ТЮТЮННИКОВ, Антон СЛІЗЧЕНКО та Ярослав ДЕМЧЕНКО) в естафеті 4х400 м – 3:19.37 виборов ІІ місце.

В естафеті 4х400м серед жінок наш молодіжний квартет – Євгенія МУЧАРОВА,  Анастасія ТОКАР, Анастасія ШИШНЯК, Анна ЦИБУЛЬНІК,– посів 5-е місце (3:57.61), серед молоді це найкращий результат.

Вітаємо наших переможців і призерів, та їх тренерів! Легкоатлетична Сумщина пишається вами!

Фотозвіт

Підсумкові протоколи змагань, усю необхідну статистичну інформацію, фото та відео (у повному обсязі!) можна переглянути на офіційній сторінці чемпіонату на сайті ФЛАУ, перейшовши за цим посиланням.

Запрошуємо на Всеукраїнські юнацькі змагання на призи ЗМСУ Ю.Білонога

Білоног22 – 23 лютого в м.Суми, в легкоатлетичному манежі СумДУ відбудуться традиційні Всеукраїнські змагання з легкої атлетики у приміщенні на призи ЗАСЛУЖЕНОГО МАЙСТРА СПОРТУ УКРАЇНИ ЮРІЯ БІЛОНОГА серед юнаків та дівчат 2001 р.н. та молодше.

Запрошуємо наших юних атлетів і гостей з інших міст та областей взяти участь в цих чудових змаганнях, які стали вже невід’ємною частиною україниського зимового легкоатлетичного сезону. В різні часи в них перемагали і приймали участь спортсмени, які в подальшому виросли у членів основного складу збірної команди України з легкої атлетики та захищали честь Держави на найвищих світових і континентальних змаганнях.

Всі деталі стосовно участі у змаганнях можна в знайти в регламенті їх проведення:

РЕГЛАМЕНТ

РОЗКЛАД ЗМАГАНЬ

Підсумки чемпіонату України серед юніорів у приміщенні

6-7 лютого в легкоатлетичному манежі CумДУ відбувся чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні серед юніорів.

У командному підсумку Сумська область,  набравши 454 очки, посіла високе 7-е місце!

В особистій першості Ярослав ДЕМЧЕНКО (тренер Бондаренко Є.М.) не мав рівних в бігові на 400м  (48.98).

Бронзову нагороду в бігові на 400 м з результатом – 58.16 здобула Євгенія МУЧАРОВА (тренери – Білодід О.Ф., Корж С.О. , Мучаров О.М).

Також бронзову нагороду в спортивній ходьбі на 5000 м з результатом – 22:35.75 виборов Ігор ГОНЧАРЕНКО (тренери – Шелест О.П., Шелест Л.Г)

Команда Сумської області (Анна ЦИБУЛЬНИК, Аліна ТИТАРЕНКО, Дарина МАСЛЮК, Вікторія ЛУНІКА) зайняла 2-е місце в естафетному бігу 4х200м, встановивши новий рекорд області серед юніорок1:42.83.

Ефектну фінальну крапку в чемпіонаті поставила обласна команда (Андрій ВОЛИНЕЦЬ, Вадим ДУНЬ, Микола СИДОРЕНКО, Ярослав ДЕМЧЕНКО), яка  перемогла в естафетному бігу 4х200 м з результатом – 1:31.62.

Фотозвіт

Підсумкові протоколи та іншу корисну інформацію про змагання можна переглянути на сайті ФЛАУ за цим посиланням.

Підсумки чемпіонату України з легкої атлетики у приміщенні серед юнаків та дівчат 2001 р.н. та молодших

19274899_1548030101983986_1532217193084649111_nЗ 30 січня по 1 лютого, після одноденної перерви, в легкоатлетичному манежі Сумського державного університету знову вирували пристрасті, за звання чемпіона України змагалися  юні легкоатлети 2001 р.н. та молодші, всього 750 учасників з 26 регіонів України.

Команда Сумської області на домашньому чемпіонаті була представлена рекордною кількістю учасників 107 чоловік (50 юнаків і 57 дівчат) і, набравши 564 залікових очки, виборола високе 5-е місце (це найкращий результат на зимових чемпіонатах України серед юнаків).

Найбільш успішним був виступ Олексія КИРИЛІНА  (ОДЮСШ м. Суми, тренер – Бєліков В.П.),  який з результатом 16.96 м посів І місце у штовханні ядра. Перемогу також святкував квартет (Олександр ГРИНЬ,  Вадим ДУНЬ, Олександр КАРПЕНКО,  Глеб ВОБЛИЙ) в естафеті 100+200+300+400м – 2:04.64хв.

Третє місце вибороли: Олександр КАРПЕНКО (ДЮСШ Охтирського р-ну, тренери – Глива Є.М. , Бондаренко Є.М.) в бігу на 200 м23.21с,  Катерина СТАДНІК (ОДЮСШ м. Суми, тренер – Цибульник О.М.) в бігу на 200 м26.31с, Микола РУЩАК (КЗ СРДЮСШ, тренери – Шелест О.П. та Л.Г. ) у спортивній ходьбі на 5000 м24:42.95хв.

За крок від п’єдесталу зупинилися:  Дарія КОСЕНКО – біг 200 м, Аліна ТКАЧ – спортивна ходьба 3000 м, Валентин ЄВДОКІМОВ – стрибки у довжину, Олександр КАРПЕНКО – біг 60 м.  

У командному заліку серед 42 ДЮСШ команда ОДЮСШ м. Суми замкнула трійку призерів (172 очка), ДЮСШ Білопілля зайняла 11-е місце (96 очок), ДЮСШ м.Охтирка – 14-е (74 очка), КЗ СРДЮСШ Суми – 17-е (65 очок), ДЮСШ м.Ромни – 18-е (64 очок), ДЮСШ Лебедин – 27-е (32 очки), ДЮСШ В-Писарівська – 31-е (25 очок), ДЮСШ Середино-Будська33-є (23 очки), ДЮСШ ім.Калнишевського, Ромни 36-е (16 очок).

Вітаємо чемпіонів, призерів та їх тренерів з успішним стартом, бажаємо вдалих виступів у наступних змаганнях!

З детальною інформацією про змагання, повними підсумковими протоколами та офіційними документами можна ознайомитись на офіційній сторінці цих змагань на сайті ФЛАУ.