ПІДСУМКИ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ З ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ – 2019 у приміщенні

9 лютого в Сумах завершився чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні серед дорослих та молоді. В 17-й раз чемпіонат проводився в легкоатлетичному манежі Сумського державного університету. Вже вкотре була організована інтернет-трансляція Чемпіонату в режимі реального часу. Інтернет-трансляція “наживо” за участю провідних фахівців легкої атлетики України (у якості коментаторів та експертів) відбувалася на каналі легкої атлетики України у Youtube.com.

Повний відеозапис чемпіонату України на Youtube.com

У змаганнях взяли участь 473 атлети з 26 регіонів України, Ізраїля та Туреччини. Чемпіонат мав статус основного етапу відбору до складу збірної України на чемпіонат Європи з легкої атлетики у приміщенні, який відбудеться 1-3 березня у Глазго (Шотландія). В ході триденних змагань було розіграно 28 комплектів нагород, як серед дорослих так і серед молоді, та показано ряд високих результатів.

У командному підсумку атлети Сумщини посіли високе 7-е місце, набравши 805 залікових очок. В аналогічному підсумку серед молоді наша команда, набравши 705 очок, зайняла 8-е місце.

Вкотре рекордом області відзначився Ігор МУСІЄНКО (ЗСУ, ШВСМ Сум). У кращій спробі він штовхнув ядро на 19,54м – це на 50 см далі, ніж його минулорічний рекорд. Цей результат став переможним.

В бігові на 400 м тріумфував Віталій БУТРИМ (ЗСУ, ШВСМ Сум) – 47.16. У цій дисципліні серед молоді з результатом 49.22 переможцем став Федір САВОСТЯН СДЮСШОР В.Голубничого), Олександр ПОГОРІЛКО (Східний ЦОП) посів 2-е місце – 50.03.

Також перемогу святкував чоловічий квартет (Віталій БУТРИМ, Федір САВОСТЯН, Олександр ПОГОРІЛКО, Михайло ТЮТЮННИКОВ) в естафеті 4х400 м – 3:16.50.

У бігу на 200 м (як серед дорослих, так і серед молоді) Вікторія ЛУНІКА (Східний ЦОП) зайняла 2-е місце – 25.81, Євгенія МУЧАРОВА  (Східний ЦОП) стала третьою26.02.

В естафеті 4х400м серед жінок (молодь) наш квартет (Анна ЦИБУЛЬНІК, Вікторія ЛУНІКА, Ірина КОВАЛЬ, Євгенія МУЧАРОВА) виборов 2-е місце – 4:06.64.

Повні результати чемпіонату України

Вітаємо наших переможців і призерів та їх тренерів! Легкоатлетична Сумщина пишається вами!