Чемпіонат України з марафонськогобігу. 13-й Білоцерківський марафон

 VTEM Carousel

02 жовтня відбувся 13-й Білоцерківський марафон, який носить статус чемпіонату України з марафонського бігу. За звання чемпіона змагалися чоловіки та жінки в двох вікових категоріях: дорослі та молодь. Окрім титулу чемпіона України розігрувалася також путівка на чемпіонат світу-2017 за умови виконання нормативу ІААФ (для чоловіків він складає 2 години 19 хвилин, для жінок – 2:45).

У чоловіків переміг представник Сумщини Сергій МАРЧУК (К, ШВСМ, тренери – Закіров В.Г., Бєловол Т.) з результатом 2:22:20 год. У жінок путівку до Лондона-2017 завоювала Вікторія Хапіліна з Київщини, яка перемогла з результатом – 2:37:44.

Вдало виступили сумчани в категорії молодь чоловіки. Віталій ІВАХ (К, МДЮСШ “Колос” Суми, тренери – Головченко Т., Закіров В.Г.) посів друге місце з результатом – 2:45:22, а Ігор  ПАНЧЕНКО (МОН, Охтирська ДЮСШ, тренер – Глива Є.М.) став третім – 2:47:24.

В командному заліку команда Сумської області, набравши 310 очок, виборола перше місце на  чемпіонаті. До цього року такими успіхами в чемпіонатах України з марафонського бігу Сумщина похизуватися не могла!

Крім розіграшу звань чемпіонів України, в програмі Білоцерківського марафону були проведені забіги з напівмарафону (21 км 097,5 м), на 5,3, 1/3 версти та естафеті (4 етапи по 5 верст – 5,274 км).

Дуже вдало в напівмарафоні серед чоловіків виступили уродженці Сумщини –Дмитро Лашин та Артем Казбан. Дмитро з найкращим результатом сезону в Україні 1 година 3 хвилини і 38 секунд став переможцем, а Артем став третім (1:08:31).

Вітаємо наших чемпіонів та призерів, а також їх тренерів з успішним стартом! Бажаємо вдалих виступів у наступних змаганнях!

З детальною інформацією про змагання тап овними підсумковими протоколами можна ознайомитись на офіційній сторінці цих змагань на сайті http://www.bcmarathon.org.ua/ru/