Командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби (IAAF World Race Walking Team Championships)

VTEM Carousel

07-08 травня в столиці Італії Римі відбувся командний чемпіонат світу-2016 зі спортивної ходьби. Російське місто Чебоксари спочатку було обрано в якості приймаючого міста. Призупинення через допінговий скандал участі легкоатлетів Росії в міжнародних змаганнях позбавило Росію в праві проведення цього змагання. 07 січня 2016 року шляхом електронного голосування був вибраний новий претендент – Рим (9 голосів), який обійшов Київ (4),  Гуаякиль(4), Монтеррей(2).

Змагання пройшли в 27-й раз і до цього року називалися “Командний Кубок  світу зі спортивної ходьби”. Програма залишилася незмінною – чоловіки(20 км та 50 км), жінки(20 км), юніори(10 км) та юніорки(10 км).

В складі збірної України виступали дві наші землячки: Інна КАШИНА (жінки 20 км) та Юлія БАЛИМ (юніорки, 10 км).

Інна КАШИНА (вихованка СДЮСШОР В.Голубничого, яка нині представляє обласну ШВСМ) була кращою серед українокі посіла 19-те місце серед 104 учасниць з результатом 1:30.34. Перемогу тут святкувала Хонг Ліу з Китаю – 1:25.59. В командному заліку команда України зайняла 7-е місце серед 19 команд, перемогла ж команда Китаю. Та найголовніше, що на цих змаганнях відбувався відбір до складу збірної України для участі в ХХХІ Олімпійських іграх у Ріо. І наша землячка, випередивши всіх своїх партнерок по команді, успішно відібралася на Олімпіаду. Вітаємо Інну та її тренера Кривохижу М.М. з вдалим виступом  і успішним відбором!

Юлія БАЛИМ (вихованка Сумської обласної ОДЮСШ) з результатом 52.20 зайняла 44-те місце. Команда України стала 14-ю, а перемогли китаянки на чолі з Чень Хуа Ма – 45.25, які зайняли весь п’єдестал.

Найбільш вдало виступила збірна України зі спортивної ходьби на 50 км, яка виграла срібні медалі. А.Главан став тут бронзовим призером в індивідуальному заліку.

Чоловіча збірна України зі спортивної ходьби на 20 км посіла 5-е місце, а Р. Дмитренко став 9-м.

Більше інформації про змагання підсумкові протоколи можна знайти на офіційній сторінці змагань за цим посиланням: http://www.iaaf.org/competitions/iaaf-world-race-walking-team-championships/iaaf-world-race-walking-team-championships-5658/timetable/byday